Bananskal turen har kommit tillbaka:)

Hej allehop.

Nu har jag antligen hittat ett internet som fungerar, forutom facebook, hade precis skrivit langa mail till Lisen och Jossan och syrran sen dog alltehop, ska foroska svara till er sa fort jag kan, facebook verkar inte funka nagonstanns i Vietnamn Blaa!

Dessa dagar har vi hunnit med mycke, vi hade nagorlunda tur med vadret runt Halongbay, eller de var inte regn i af. De var rikitgt haftigt och se. Kandes lite laskigt nar man tankte pa dom stackars svenska tjejerna och alla de tolv som precis dott dar ute, man stod pa samma stalle, dar dom kanske statt levade for bara ett par dagar sen. En Vietnames berattade for oss va som exakt hade hant, dom hade helt enkelt gatt pa niten och tagit fel battripp, dom som hade dom batarna hade haft olyckor dar folk hade dott innan, for att dom inte regelbundet kollade att batarna var bra, innan dom gav sig ut, de som gjorde mig sa arg var att dom som korde baten bara hade hoppa i och summit darifran, jag hade hellre gett mitt liv for att radda oskyldiga manniskor som man satt i denna hemska knipa, dom hade akt pa nagon bergstopp i vattnet, men fortsatt anda. Hu sa fruktansvart hemskt! Jag hoppas att alla de manniskorna har de bra dar uppe i himlen just nu.

Efter Halong Bay, akte vi direkt tillbaka till Ha noi, huvudstaden, dar vi har varit en natt innan nar vi akte fran Hoshamin city och vi fick da inte nagon direkt bra bild av Hanoi, da blev vi avslappta i natt slumomrode, men nu har turen vant och de forsta vi aker forbi  nar vi kommer tillbaka till Hanoi ar en gucci butik, de betyder att vi hamnat pa den fina delen av Hanoi och jag gillar verkligen de har, de ar fina skor overallt, men som trakigt nog inte passat, har alltid haft 37 38 vilket ar normalt hemma och har rynkar dom pa nasan nar man forsoker klamma in sina fotter i ett par skor, kanner sig som varsta storfot haha, men jag hoppas att jag i af kan fa hitta natt par som passar. Och vet ni de ar sol har i Hanoi! wiiii, sa just nu har vi de jattebra har, igar var vi pa en stor nattmarknad med allt mojligt kul, traffar ocksa lite svenskar har, kul att fa prata en klok konversation utan att man hakar upp sig och undrar va heter de nu pa engelska haha. Om tva dagar aker vi till Phi phi tjoohooo. Har kommer lite bilder fran Vietnamn. Halong Bay, Hoi An, och Hanoi.

Alex Outfit han sjalv har designat i Hoi An.

Min klanning, behovs lite fix med den nar jag kommer hem, sen blir den nog fin.

Vara skor, jag kunde inte sova natten da vi skulle aka dar ifran pa morgonen, hade bara en massa skor i huvudet som jag ville gora!, jag maste aka dit igen och komma hem med tio par skor eller natt, angrar att jag inte gjorde fler, men har ju inte sa mycke plats i packningen.

Mysigt i Hoi An, paminner lite om innerstan.

Vi skickade i vag lyckoljus>)

Mm goda bakverk i Hoi An

III tungt:) haha

Halong Bay>)

God vietnamesisk mat pa baten.

Grottan i Halong Bay

utanfor Gucci butiken i Hanoi. Och nej syrran klart jag inte kopt natt haha. De ar ju en massa massa fried rice eller hur claes? haha

SKOR!

Nej vi ar inte bruna langre:( allt har forsvunnit med tre veckors regn:(

Hanoi city (den fina delen)

Igar at vi sushi fi fan va gott, de godaste jag vet:)

snart drar vi vidare till Phi phi, sa hor av mig nar vi landat pa party on tjohoioo!

Love E och A

 

 


Mysigt i Hoi An

Dagarna springer bara ivag har i Vietnamn, de blir mycke resa hela tiden, men nu har vi haft tre underbara lugna dagar har i Hoi An, och haft de jattemysigt, tyvarr ar inte vadergudarna med oss , sa de har inte blivit nagon strand eller bad, men vi har anda haft de bra har, alla ar sa himla gulliga och trevliga och hela tiden far man hora att man ar sa beautiful, och att Alex ar en lucky man som ska ta hand om mig haha. Har blivit lite shopping for bade mig och Alex, och extra kul nar man sjalv far designa och bestamma, jag har kopt ett par mocka skor, och en champange fargad klanning,
Alex har kopt en skjorta, ett par roda shorts. Och ett par skor.
Vi har ocksa fatt kanna pa hur de ar att vara en riktig fruktforsaljare, och oj va dom maste vara starka orkade knappt en meter med de tunga fruktlasset.
 I Hoi An, finns de riktigt mycke fina mysiga cafer, med en massa goda bakelser och allt mojligt, och supergott kaffe. Sa vi lyxade till de lite i de trakiga vadret.
Nu har vi tagit oss uppat till Halong Bay, och de ar svinkallt, dimmigt och regn:(
jattetrisst, sa just nu vantar vi pa att vadret ska bli bảtte sa vi kan aka ut med baten pa halongbay och se dom fina klipporna, de star att vadret ska halla i sig sa vi kankse far aka i detta vadẻr anda.
Gar inte att lagga ut bilder har, sa kommer med ett bildregn pa hela vietnamn vistelsen nar vi aker tillbaka till Thai och till Phi Phi ahh lagntar dit nu.


see you soon

Love







Hoi An

Idag har vi tagit oss vidare till Hoi An, och att checka ut fran hotellet i Da nang var inte de roligaste,
nar vi ar pa vag ut fran varat rum kl kvart i tio star en staderska och skriker till oss pa taskig engelska get out, javla idiot de var utchecknings tid kl tolv egentligen men vi ville aka dar i fran sa fort som mojligt, sa hon hade nog vaknat pa fel sida eller natt, hon var i af helt rubbad, jaja sen skulle vi ner i receptionen och checka ut, sa hade dom raknat ihop 6 dollar formycke, plus att dom tog betalt for allt som skulle va inkluderat som frukost och free pickap, men de fick vi betala for eller i af kaffet till frukosten som for ovrigt smakade skit, och pickupen strange??
och en litet tips till alla som ar ute och reser sa stammer sallan allt som star pa internetsidorna, detta hotell skulle ha gym ocksa, och de blev Alex jatteglad for, men sjalvklart fanns de inte.
Och en sida som verkligen snackar goja ar Hotels.com boka aldrig dar.
Vi tog i af bussen dar ifran kl tio pa morgonen hit till Hoi An,
det var en riktig karusell buss resa med en chaffor som korde som en dare och tot sa man fick ta pa sig oronproppar, och just i den stunden satt jag och tankte pa Mamma, tank om hon skulle aka har hon skulle aldrig klara de. Men de gick i af bra vi overlevde, nu ar vi har i Hoi An och de verkar jattemysigt, men tyvarr ar de ingen sol och jattekallt sa jag gar med tjocktroja:(
Men er rolig sak ar att vi nu ska ga och se om dom kan sy natt fint till oss.
Sa nu ska vi cykla omkring och kolla in Hoi An,
hors snart och kommer med bilder:)






Top of the Mountain

Idag har vi hyrt moppe och akt langt upp i bergen har i Dan nang, det va riktigt haftigt.
Vi var sa langt upp att vi var bland molnen, och dom var inte som Jossan hittade pa nar hon var liten att dom var fluffiga och att man kunde ta pa dom haha, de hade hennes mamma namligen gjort haha.
Fast de var daligt vader sa de var lite trakigt, gick inte och se utsikten sa bra.
Efter de akte vi in till stan for att se om de fanns nagra mysiga resturanger eller natt vi kunde ata pa, men de var inte de lattaste, de finns inga turister har nastan sa nar vi aker i stan kollar alla pa oss, haha och speciellt pa mig som ar blond, vietameser kommer fram och vill ta kort med mig, och gamla tanter kommer nara mig bara for att se pa mig.
Efter att vi snurrat runt ett tag inne i stan hittade vi tillsut ett stalle. Det sag jattehaftigt ut och var typiskt vietnamnetisk mat, och saklart var de bara vi som var utlanningar dar.
Vi bestallde in de som fanns, men visste egentligen inte var de var, mer an att de var pork som ar kyckling.
Dom kom in med ett berg med olika sallader och orter och blad och allt mojligt, tycker mycke om sallad och sant sa de kandes gott och fracht, men resten var inte sadar jattegott, och stackars alex kan ju inte klara sig pa lite gront. Och han var sa hungrig sa han skulle kunna ata en ko sa han precis innan stackarn.
Ja vi har lite otur med maten har, konstigt att vi alltid hamnar pa lite udda stallen haha.
Men de var iaf spannande att fa prova de dom ater har.
I morrn tanker vi aka vidare till Hoi An, de ar dar alla backpackers och resturanger, fina strander och sant dar finns, och vi kanner inte att Da nang va sadar jatte spannande mer an de vi redan gjort.
Hors snart igen

Kram E





Pa vagen upp mot berget sa vi hej till Buddhas flickvan Buddhalina






Uppe bland molen



nam nam


Har kommer ocksa lite bilder fran nar vi var i Hochamin city, vi bodde hogst upp pa vart guesthouse och man kunde ga upp pa taket och se utsikten, alla hus ar smala och hoga och ligger precis brevid varann.
Vi var ocksa pa ett museum, och sag bilder och flyg fran vietnamn kriget.
Pa vagen till museumet gick vi forbi en fin park med massa buskar som var klippta som olika djur.


sa har bor dom, uppepa varandra och bygger bara hogre och hogre


Denna bild gillar Alex valdigt mycke, haha ni forstar nog varfor?!







Alex utanfor vart hotell


Parken




oj de har tyckte militaralex var jatte intressant






Danang

Igar tog vi flyg fran Hochamin city till Danang, och flygresan gick bra, de var bara jag och Alex som var turister kandes lite skumt haha.
Vi hittade snabbt nagonstanns och bo, och bor precis vid stranden men de ar inte fint vader dock:(
men vi far hoppas att de blir battre.
Idag ska vi aka moppe upp till ett berg, som en kille fran New york tipsade oss om att gora.
Sa jag lagger ut bilder och berattar mer senare.
hors snart igen,

Kram E


Trotta as hell

Da har vi nu kommit fram till Hochsiminh i Vietnamn, resan har gatt sadar,
man blir sa trott pa att dom lurar en jamt,
Varan buss som kom och hamtade oss var hur bra som helst, och vi hade liggande skona saten, och tankte de har kommer ju ga jattebra har kommer vi kunna sova hela resan,
bussen gick kl atta, och da ar man inte direkt jattetrott.
Efter att vi last lite och lyssnat pa musik blev klockan 11, och vi blev trotta och somnade skont in,
men den skonhetssomnen varade inte lange alls,
efter en timme tandes bussen upp och sa at oss att vi som skulle till vietnamn skulle byta buss,
jahapp sa vi och klev ur trotta som agg,
jaja vi tankte val att bussen maste ju va likadan som den innan, for vi har ju betalat for sleepingbus, och de ar ju inte direkt mellan kl atta och ett  man vill sova, da sover man ju hellre ett till 9 pa morgonen.
Men sjalvklart kommer de en helt vanlig buss, suck,
vi gar pa den som vanligt och far inse att vi blivit totalt lurade som vanligt som man blir har nere,
och va hander sen, jo bussen star still i tva timmar och ror sig inte ur flacken, jag borjar bli smatt forbannad och undrar va dom haller pa med, alex gar ut och fragar, och dom sager att vi vantar pa en kille som ska aka med oss.
Hade jag varit pigg hade jag varit rejalt forbannad, de jobbiga va att ingen sa natt fast vi fick sitta dar och vanta och vanta bussen gick inte, tillslut fick vi byta buss igen.
och dar var de i af lite skonare saten, men absolut ingen sleeping buss,
vi hade tur for de fanns ett till helt fritt sate sa jag kurade ihop mig och sov pa tva saten, och alex med, sa vi fick iaf lite somn.

An sa lange har vi inte hunnit se sa mycke har, just nu ligger vi pa hotellet och ar jattetrotta, och jag har jatteonda kramper i magen hela tiden, har haft de i 2 dagar, sa ar de inte over i morrn maste jag aka till doktorn, men de ar nog ingen fara. Vi har inte tankt stanna har mer an en till tva dagar, sa vi flyger snart vidare till Da nang dar man kan designa sina egna klanningar och skor sa syr dom upp de till en tjohoo de ska bli kul,
Detta blev inte sa roligt inlagg men de ar inte alltid en dans pa rosor och vara backpacker!


Vi hors snart igen

Kram E


Valentines day<3

Idag har jag och alsk, bara gjort en massa mys, forst akte vi ner till stranden och badade och myste,
och nu har vi precis atit tre ratters middag pa ett jattemysigt stalle.
I morrn aker vi nattbuss till Vietnamn, vi far se hur de gar, enligt biljetterna ska de va vip buss med helt lutande saten, vi far hoppas att de stammer, hoppas ni alla dar hemma  firar alla hjartans dag ordentligt, och talar om for varann hur mycke ni betyder for varann.
Och Mamma, Pappa Syster, Jossan och alla mina underbara dar hemma, saknar er sa otroligt mycke,
och ar sa glad att ni finns.
Vill att ni ska veta att vi har de underbart har, och jag har ju en riktig body guard med mig sa ni behover inte vara oroliga, dagarna springer bara i vag sa snart ar vi hemma!

Alskar er mest av allt  / E




Gravde ner alex pa stranden idag och gjorde lite fina brost och en stor bebismage haha


Haha





Vi at potatisgratang och en god kottbit, smakade nastan som hemma:)




Jag drack en Raspberry Mojito, rikigt god!

Utflykt i Sihanoukville,

Idag har vi haft en underbar dag, hyrde moppe och korde runt har i Sihanoukville hela dagen. Vi hittade underbara strander, som vi dessutom var helt sjalva pa, helt undebart. Vi stannade vi den finaste stranden hela dagen och at farsk ananas och bara myste,
lite senare nar vi kommit tillbaka gick vi ner till stranden vid vart hotell och hoppade i roliga lekgrejer i vattnet, de var riktigt skoj, skulle forsoka ta kort pa alex nar han gjorde volt ner i vattnet, vilket han tycker ar skitlatt, att fanga pa bild alltsa, men de var de verkligen inte. Sa han blev lite sur pa mig  haha, han blev sa trott till slut nar han fick klattra upp, hoppa i, och klattra upp igen hela tiden haha,
men han skulle promt ha en bild nar han gjorde volt.
Nu har vi varit och atit pa ett jattemysigt stalle, och i morgon ska vi fira alla hjartans dag!

Har kommer lite bilder fran varan underbara dag,







korde forbi dom har sota pavagen hem, dom var verkligen hur manga som helst!!








Alex volt, fick med den lite bra i af. tillslut haha


Efter denna fartfyllda dag fick jag njuta av ett glas vin:) mums




Cambodja och Angkor wat

Efter en hel dags resande med buss, ar vi nu framme i Cambodja.
Pa bussen hit traffade vi en jatte trevlig tuck tuck forare fran Cambodja som har hjalpt oss med allt, just nu ar de hogsasong har sa de var riktigt svart att hitta boende, vi kom fram runt halv nio tiden, och han va sa snall och korde runt oss tills vi hittade ett schysst billigt hotell, vi aker nu med han varje dag, han ar varan personliga chaffor kan man saga,vi bjuder han pa lunch och har blivit hans kompisar, och han pratar flytande engelska och kan allt om Angkor Wat, sa nu har vi gatt runt templerna i tva dagar. och i morrn ar de sista dagen, de har varit grymt haftigt och se, och sa kul nar chan som han heter berattar allt om templerna. Mitt fortsa intryck av Cambodja tyckte jag va hur bra som helst, tycker nastan dom ar trevligare har an i Thai, alla ar sa hjalp samma och trevliga och de gar hur latt som helst och pruta och de gillar jag haha, har ocksa sett att Cambodja ar ett orhange paradis, dom graver upp diamant stenar som dom saljer overallt, och jag har kopt mig ett par jattefina champangefagade orhangen.
De som kanns lite jobbigt ar bara att de kryllar av chineser och japaner har overallt sa de ar svart och kunna ta fina kort pa Angkor Wat, dom ar verkligen overallt, kanns som man kommer till China haha.
Fick ocksa hora idag att de ar brak mellan Cambodja och Thailand, dom har aldrig riktigt kommit overens sager chan, och jag blev helt chockad trodde att dom var hur nara som helst, men inte, alla fall sa har Cambodjas millitarer och Thailandska millitarerna skjutit mot varandra pa gransen av Cambodja och Thai, dar vi passerade for bara nagon dag sen,  tva fran Cambodja, millitarer blev ihjalskjutna,
vet inte sa mycke om allt de har, bara att dom brakar om ett tempel som enligt den amerikanska kartan visar ligga pa Cambodjas mark, men Thai anser att de ar deras. Vi far hoppas att detta lugnar ner sig snart,
ar nog ingen fara, jag och Alex ska bara va har nagon dag till sen reser vi vidare till Vietnamn.
Annars har vi haft de hur bra som helst atit super god mat och druckit ol for 50 cent:)
hor av mig snart igen da vi ar i Vietnamn:)

Kram E

Har kommer lite bilder fran Cambodja och Angkor Wat


Jag med min vaska som ar sa tung (redan) sa om jag lutar mig jattelite bakat sa ramlar jag hahaa.


Jag och alsklig vid angkor wat


Solnedgangen



Emelina Jolie is running when she playing in Tomb raider




Jag har aldrig traffat alex kusiner forut, sa de var jattekul att antligen fa traffa dom:)


och jag traffade ocksa sma sota barn:)












Vi vagade oss pa en fish massage vilket kittlade jattemycke i borjan och va lite laskigt, men efterat var fotterna jatte mjuka och fina:)





Lyxhotell i Bangkok

Nu har vi akt fran Koh-samet, och ar nu i Bangkok.
Jag, Alex, Evelina och Claes ville lyxa till de lite nar vi kom hit eftersom vi bott lite daligt, och ville gora nagot mysigt innan vi sager hejda till varann,
vi hittade ett Hotell pa internet som hete White Orchide, och de stod att de skulle vara outdoor swimmingpool, vilket var viktigt att vi ville ha eftersom de ar sa varmt i Bangkok. Och sa skulle dom ha gym.
Men nar vi kommer fram ar de varken pool eller gym, och de var inte ens fint dar, och personalen kunde inte ett skvatt engelska och vet inte ens hur man avbokar ett hotellrum pa deras egna hotell, sa dom ljog alltsa pa internet om hotellet! as daligt, och ingen kunde hjalpa oss och avboka dom tre natter som vi hade bokat, vi ville absolut inte va kvar dar, sa vi fick ringa en svensk pa hotels.com och beratta allt, men han sager att de ar hotellet som vi ska ha tillbaka pengarna av, och dom pa hotellet sager tvart om, hu jag blir sa arg.
Jjaja tillslut checkade vi iaf ut dar i fran efter en natt, och hoppades att kunna fa tillbaka pengarna vi forlorat, de var alex som dragit sitt kort for alla tre natter och alla fyra sa de blev ju lite pengar vi forlorar anda, men forhoppningsvis far vi tillbaka de.
Alex och Claes hittade ett alldeles underbart hotell sen, och overraskade mig och Evelina dit, och de var sa himla fint dar och doftade sa himla gott, och hade en stor swimmingpool, och ett traningsrum som vi tranade i allehop, de ingick sa de var toppen, lite springning pa rullbandet och lite situps blev de for min del, kandes skont att fa rora pa sig lite.
Vi satt uppe om kvallarna at ost och kex och drack my Thai och Chang, hur mysigt som helst och badade i poolen de var underbart.
Idag fick vi saga hejda till Evelina och Claes, som ar pa vag till Australien just nu, de var fruktansvart jobbigt och saga hejda, vi grat och grat, kanns sa jobbigt och lamna dom, man har kant sig sa trygga med dom och vi har haft sa otroligt kul, och kommer inte traffas pa fyra manader, hu jag saknar dom redan sa fruktansvart mycke, onskar dom vore har nu, vi fick saga hejda utanfor hotellet och dom tog taxi till flygplatsen och efter nagra timmar akte vi till Kohsan road, och de forsta vi gjorde va och bli lurade av en taxichaffor, han korde runt oss i samma kvarter som lyx hotellet och sa att vi skulle ga in och kolla pa de och att de lag pa kosan, vi sa nej vi har redan bokat ett hotell kor oss till kohsan, men de gjorde han inte efter ett tag kom vi pa att han bara hade kort omvagar och hamnade pa en bakgata precis bakom vart hotell som vi precis lamnat, jag blev sa arg och hoppad ur bilen, vi tog vara vaskor och sprang dar i fran javla idiot, borjar bli lite trott pa luriga thaiar nu, ska nog bli skont och komma till ett nytt land.
Sa i morgon bar de av till Cambodja kl sju pa morgonen men minibuss vi far se hur de gar, hors snart igen.
manga kramar
E och Evelina saknar dig sa otroligt mycke!!


Vi var sa arga och ledsa natten pa de dumma hotellet som ljog for oss sa vi fick hitta pa natt kul,
de = trycka fast Ahlgrens bilar som orhangen
=spela tre i rad med Ahlgrens bilar
= och satta fast dom i Syrrans ansikte



HhAHA


Alex och Claes







Alex ligger pa botten och har de bra haha




Hotellrummet







The minibar



Hotell frukosten mm!








Ost och kex



Gymmet








RSS 2.0